Veckans matNästan all mat jag lagar är rätter som jag stött på i förbigående, på bloggar, i mattidningar eller på instagram. Då och då vaknar jag också mitt i natten och skrikviskar: "Halloumiburgare med vitlöksstekt pak choi!" Men det är mer sällan. Varje vecka skriver jag in de rätter jag stöter på i ett matschema och varje söndag sätter jag mig ner och beställer hem alla ingredienser till kommande veckans mat. Låt oss kika på vad jag skall äta denna veckan. Du kommer till källan när du klickar på bilden.Måndag

Ugnsbakad kyckling med bönor i smörad parmesansås och grönkål


Bönor får sällan skina i mitt kök, men det här lät vansinnigt gott. Glömmer lätt bort grönkålen när julen är över, men i år skall den få följa med till fler årstider.


Tisdag

Tomat/paprikasoppa med bröd och burrata Varje söndag köper jag ett stort gott levainbröd, skivar upp och lägger i frysen. Perfekt rostbröd hela veckan. Längtar efter att bryta bitar av det och doppa i burratan ikväll.


Onsdag

Halloumiburgare med sesam och sojamarinerad pak choi

Tänk er lite teriyakimajonnäs på det, kanske lite finriven morot också. Gott!

Torsdag

Torsk i tomatsås med ris


Blev så himla sugen på kombinationen torsk-oliver-soltorkade tomater. Hoppas det är lika gott som det låter.

Fredag & Lördag

På fredagar och lördagar äter jag det som faller mig in, en take away, goda ostar, kräftor om havet och priserna är nådiga eller bara rester från veckan.Söndag Rigatoni med svampsås


Söndag är en pastadag. Rigatoni är min absoluta favoritpasta och ihop med grädde, champinjoner, timjan och parmesan så blir det nästan alltid gott. Undrar om det är min bästa pastarätt till och med? Det är det nog.