Veckan som kommer


Det är konstigt, jag glömmer om och om igen att sömnen är så viktig. Nu efter två hela ostörda nätter på 7,5 timmar så vaknade jag med bomull i bröstet och med känslan av att ha stigit upp ur ett långt bad. Kaffet smakar godare, lägenheten ser inbjudande ut och listan över saker jag behöver göra känns lätt och rolig.


Precis nu hör jag Johan och Elsa leka på övervåningen och det är snart dags för ett långt digitalt möte. Vid lunch skall jag gå ner till en vän som har sitt kontor i närheten, vi skall dricka kaffe och sedan tar jag en långpromenad. Ikväll skall jag laga en daal och sortera garderoben medan grytan puttrar. En helt vanlig vardag som med sömnkontot påfyllt känns lyxig och njutbar. Vi kikar på dagarna som kommer ihop med lite bilder på hur magisk hösten sett ut genom min mobilkamera.Hur känns veckan?

Den känns välplanerad och luftig. Tom på fasta planer och öppet för spontana infall. Veckorna som gått har varit lite kärviga och fulla av måsten, nu finns det istället tid för reflektion och sådant som är renodlat kul. Jag ser fram emot att känna mig lite friare ett tag framöver.Något som känns extra kul?

Jag skall börja en ny kurs med Elsa på söndag, ser fram emot att ha regnkläder och stövlar och komma hem med iskalla fingrar efter ett träningspass utomhus.

Vad ska du göra förutom att jobba?

Läsa böcker, laga mat, sortera ur gamla skåp och lådor, köpa lite kläder och fota lite mer.Vad skall du ha på dig?

Häromdagen bestämde jag mig för att det får vara nog med obekväma men tjusiga utstyrslar på vardagar. Det gifter sig inte med ett regnigt Göteborg, en liten smutsig hund och hemarbete. Istället har jag utökat min garderob med fina rejäla yogatights, overshirts, västar och snygga vattentåliga skor. Vardagskostymen kommer helt enkelt att få sig en makeover och jag ser fram emot att ägna mig helhjärtat åt funktion ett tag. Desto roligare kommer det kännas att klä upp sig på helger och speciella tillfällen.Lyssna/läsa/titta på?

Lyssna: Unwell, a Midwestern Gothic Mystery - Spotify

Läsa: Stanna hos mig - Ayobami Adebayo

Titta: The Haunting of Bly Manor


Vad händer i helgen?

Fredagskvällen är tom än så länge, men jag är lite sugen på att gå ut och äta, eller bjuda hem någon på en god middag. På lördag skall jag spendera dagen hos min syster, rensa i hennes lägenhet och äta grillad laxsushi. På söndag är det dags för kurs med Elsa! Hoppas på en bra mix av stadsmiljö, skog och hemmamys.