Sista sommarskörden, gott vin och torkade örterI torsdags vaknade jag med ett rejält tryck över bröst och huvud. Vilket väder! Det känns som att ett skifte är på gång och jag längtar tills vi är på andra sidan av alla de här väderomslagen. Morgonen började med att jag insåg att kaffet var slut, tekniken strulade och Johan och jag hamnade i ett onödigt bråk precis innan han skulle gå. Ingen härlig start på dagen. Men efter lunch hade jag en ledig halvdag.
Åt lunch i form av allt som jag var sugen på just då, mozzarellan var perfekt. Äter så mycket god ost just nu! Fick smaka på en ost från Linnégatans ostaffär för ett tag sedan som var så vansinnigt god. Favoriten var namnet. Köp om ni går förbi.Efter att ha gjort dagens yogapass låg jag en stund på sängen och funderade på om det skulle bli en dag av vila eller aktivitet. Men ibland måste man spendera energi för att skapa energi, så håret åkte upp i en sjal...... och vips var jag på väg ut för att göra lite ärenden. Förbi Oscar Fredriks kyrka, den är så vacker på utsidan. Jag skulle vilja besöka en gudstjänst där och se hur det ser ut därinne, men nu under restriktionerna så känns det inte bra att ta en plats från någon som är troende, så jag avvaktar och låter min nyfikenhet vänta.Nerför backen.Mot Fjärde Långgatan. Promenerade långsamt och njöt av att inte ha en valp i koppel. Kikade in på Emmaus Björkå, drack en iskaffe för att få dagens första koffeindos och lutade mig mot husväggar med slutna ögon. Handlade gott bröd och ost och letade varma filtar inför kyligare dagar.Tittade också efter röda pelargoner i kruka, jag tycker det gör sig så fint i köket på vinterhalvåret. Hittade bara små dock, så det fick vänta.Promenerade hemåt mot Masthugget igen och gick förbi fina fasader. Man kan låtsas att man är i England.Plockade sedan med mig korgen ut och skördare de sista kryddorna i landet.

Några ynka blåklint fick också följa med in.Sedan tog jag i utomhuspelargonerna. Hade först tänkt låta dem bo kvar ute, men längtade lite efter mer blommor i köket så jag grävde försiktigt upp den och planterade om i två krukor.
Låter dem växa helt fritt. Älskar när de bullar upp sig och tar plats, en så frodig blomma.Den blygsamma lilla skörden åkte upp tillsammans med lite andra kryddor för torkning i fönstret. Timjan för rening och positivitet, basilika för skydd och visdom och mynta för energi. Pelargonerna fick plats i köksfönstret. Vill som sagt ersätta dem med röda här, så inom kort åker de ner till vardagsrummet istället.Blåklinten fick ta plats på hyllan.Och när Johan kom hem fick jag ett glas vin i handen.Ett jättegott vin! Finns i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget och jag rekommenderar det starkt.Resten av kvällen spenderade jag i sängen med en tallrik ost och tomatmarmelad samt The Keepers på Netflix. Den är trötta lilla tjejen höll mig sällskap. Det blev en fin torsdag trots allt.