Morgonfrågor, tisdag


Dagens frukost: 7-minutersägg med gräslök
Hur mår du idag? 

Bra tack! För första gången på 14 dagar så sov jag hela natten och vilken skillnad det gör? Blir förvånad varje gång jag inser att sömn är allt. Men så är det. 

Vad känner du tacksamhet inför idag?

Vårt hem, en påminnelse om att vila, möjligheten att be om hjälp, en stabil ekonomi och förmågan att andas djupt och backa ett steg. Vad ser du fram emot idag? Att sätta mig på Wolfgang och ta ett glas vin tillsammans med en vän som jag inte träffat på länge. Ser fram emot att lindas in i hennes energi och gå därifrån med mer än vad jag hade när jag kom dit.


Hur känns kroppen idag?

Nej men förskräcklig. Efter 40 dagar utan rörelse på grund av ögoninflammationen så är jag både svag, tung och stel. Längtar efter simning, hot yoga, stretch, styrka och dans. 15 minuter om dagen denna veckan, för att inte skada mig.


Vad kan bli en utmaning idag?

Att inte låta tröttheten i kroppen påverka det psykiska måendet. Efter en lång period av stillhet så blir jag lätt lite ångestfylld och grubblig, det tjänar gott att komma ihåg att om en vecka eller två så är energin tillbaka på normal nivå igen och lättsamheten i tankarna kan ta mer plats.


Vad vill du fokusera på idag?

Idag ligger fokus på enkelhet och bekvämlighet. Jag vill inte skynda eller överdriva, inte bära tungt eller gå i obekväma skor, inte stå med köket fullt av disk efter middagen. Små enkla lösningar och ingen stress.