Morgonfrågor, onsdag


Hur mår du idag?

Idag är jag lite sömnig, Elsa vaknade vid 01 och ville gå ut. Jag drog på mig långklänning, stövlar, stickad tröja och dunjacka. När vi stod därute i natten så kom regnet. Det lät precis som ett sånt regnrör, ni vet? I övrigt är jag så trött så trött, men långt där under tröttheten är jag glad och peppad, kan känna det.

Vad känner du tacksamhet inför idag?

Jag känner en väldigt ambivalent tacksamhet över att mitt jobb erbjuder privat sjukvård, usch, det bär mig emot att använda den av rena principskäl men när man oroar sig så är principer inte vatten värda. Jag känner också tacksamhet inför att jag fortfarande har näsan över vattenytan trots alla negativa besked som regnat ner på mig senaste veckorna. Till slut vänder det alltid, och oftast precis när det känns som att det aldrig kommer vända.Vad ser du fram emot idag?

Ett läkarbesök och sedan vila. Med förhoppningsvis lugnande nyheter. Ramen ikväll också, men i övrigt händer inte mycket.


Hur känns kroppen idag?

Den längtar efter att få vara frisk, så känns det. Mina ögon känns dock allra värst på morgonen, så jag känner mig alltid extra usel innan lunch. I övrigt så har jag miljoner kilo uppdämd energi som killar i kroppen, jag vågar inte träna nu men jag längtar efter att lyfta tungt, springa snabbt (nåja) och yoga. Så fort ögonen blir lite bättre bara.Vad vill du fokusera på idag?

Idag räcker det att bara finnas, lyckas ta mig fram och tillbaka till läkaren utan att gå in i en stolpe och sedan njuta av att Johan tagit ledigt för att kunna ta hand om mig när jag kommer hem, helt ljuskänslig av alla ögondroppar. Mer behövs inte.