Morgonfrågor fredag


Ja men vad tror ni hände när jag äntligen fick en vecka fylld av tid för vila och reflektion, jo men då dök ett dilemma upp som sedan skickade mig in i en kort men intensiv känslomässig kris. De två senaste dagarna har jag gråtit och tänkt, pratat och gråtit ännu mer och idag är jag helt slut. Beslutet är taget och det känns varken bra eller dåligt. De tankar som revs upp i kölvattnet finns kvar och jag kommer nog få dras med dem ett tag, har inte riktigt lust att peppa upp mig utan siktar istället på att vara mild mot mig själv och låta allt få kännas ett tag. De flesta känslor har en tendens att förändras av sig själva om man låter det hela vara ett tag.

Hur mår du idag?

Idag känner jag mig ganska lugn och mjuk ändå, lite huvudvärk och sorg i bröstet men det är som det skall vara. Glad över att det är fredag och att helgen inte känns tung.


Vad känner du tacksamhet inför idag?

De nya restriktionerna gör mig lugn, känner en tacksamhet inför att få tydligare och klarare regler. Jag har redan levt ungefär som de nya råden säger, förutom att jag besökt butiker så för mig blir det ingen stor skillnad. Är också tacksam över att de inte stänger restauranger utan låter de restriktionerna vara på samma nivå, då är Johans jobb säkert åtminstone ett tag framöver. I övrigt känner jag tacksamhet för mina vänners snabba stöd när det behövs och att ha fått spendera en hel dag med Johan och Elsa igår, det var behövligt.


Vad ser du fram emot idag?

Långpromenaden jag skall ta efter lunch, en vän som kommer över och ser en film ikväll och koppen med kaffe jag skall dricka när det här inlägget är färdigskrivet.


Hur känns kroppen idag?

Ganska bra, lite stel i ryggen och skulle behöva en massage, men inte läge just nu riktigt. Ett varmt bad hade varit fint dock.


Vad kan bli en utmaning idag?

Att låta ledsenheten i bröstet vara en känsla och inte analysera eller tänka för mycket kring den.

Vad vill du fokusera på idag?

Att få ordning omkring mig, göra hemmet redo för helg och inte tänka framåt mer än nödvändigt.