Morgonfrågor, fredagHur mår du idag?

Alltså jag är så trött. Elsa har fått en mild variant av kennelhosta och väcker oss varje timme med hackiga hostningar och behov av att ligga nära, nära. Men jag sitter i köket och har ätit en pannkaksfrukost, kaffet är varmt och mina kollegor skickar mail med en tydlig lättsam fredagskänsla. Under tröttheten bor en riktigt fin helgkänsla och ett pirr inför ett stort köp jag kanske skall göra idag.


Vad känner du tacksamhet inför idag?

Vardagen och helgens kontraster. Att man i ett liv kan få både trygghet och rutiner, härliga viner och samtal blandat med dagar av stillsam vila.


Vad ser du fram emot idag?

Att få sitta blick stilla framför datorn och sjunka långt ner i administration och lösa trådar som skall knytas ihop. Rensa hjärnan och kroppen på trötthet och sedan ge mig ut på stan med Elsa och Johan för att strosa runt, ta emot en brudtärneklänning jag skall prova inför Josephines bröllop(!) och äta friterade jordärtskockor på Wolfgang. Ser också fram emot att åka hem igen, öppna en flaska rött vin och laga en kantarellpasta.


Hur känns kroppen idag?

Knäet är bättre och tröttheten jag känner i hjärnan har faktiskt inte lyckats spridit sig till kroppen, känner mig ganska mjuk och fin.


Vad vill du fokusera på idag?

Att inte låta bristen på sömn skapa irritation, konflikter eller tjafs. Idag vill jag att vi är snälla mot varandra.