Måndagsmorgon


Måndag igen, 07:30 och redan varmt. Jag sitter i köket och dricker kaffe, Johan och Elsa snusar ikapp i sängen, omgivna av harkrankor som tog sig in inatt när alla fönster stod på vid gavel.


Vi spenderade helgen på landet, Elsa och jag, tillsammans med min mamma pappa och syster. Sov, solade, badade, höll avstånd och åt förpreppad enkel mat så ingen skulle behöva stå och svettas i köket. Kom tillbaka till stan igår kväll och allt kändes så smutsigt, grejer överallt och folk som skriker. Nu längtar jag bra mycket efter att flytta men samtidigt är jag är så tacksam över vår fina lägenhet. Vi letar efter något nytt men ingenting som känns rätt har dykt upp hittills. Drömmer om lite gräs och ett knotigt träd inom räckhåll. Tills dess skördar jag pallkragarna på gården och hänger upp lavendel och rosmarin på ytterdörren (rosmarin som skydd mot onda andar, lavendel för god sömn och ett hem fyllt av kärlek). Väntar man länge nog så dyker det rätta hemmet upp till slut, det måste jag bara tro.


Vi tar en titt på veckan, ackompanjerad av lite bilder från helgen.


Måndag:

Stöka runt i jobbmailen, få klart ett gäng fakturor, yoga, fika med Elsa och Johan, fixa och dona lite hemma samt laga en staty som jag fått av mamma.


Tisdag:

Administrativt jobb samt få klart lite illustrationer. Elsa är första dagen hos hundvakt och jag kan gå på Saronkyrkans loppis och förhoppningsvis ha en hel skörd att visa sedan. Ser fram emot att sitta ensam på ett fik och dricka kaffe efteråt.


Onsdag:

Jobb och sedan inga planer alls. Hörde talas om en picknick hemma hos Josephine, kanske tar med mig Elsa dit om inte värmen är alldeles för tyngande.


Torsdag:

Elsa hos hundvakt igen. Känns helt underbart med två dagars egentid per vecka från och med nu, skall njuta av att kunna fokusera 100% på jobbet. På eftermiddagen skall jag förbi min samtalsterapeut och sedan kanske lägga mig i den kalla poolen på Hagabadet en stund om det inte är för mycket folk där.


Fre - sön

Tomt, förutom jobb på fredagen. Kanske packar väskan och åker till landet igen, eller så blir det att ligga på en filt i slottsskogen hela helgen. Kanske ett dopp i Delsjön också. Har saknat helgmagin som uppstår när vardagen är tillbaka, ser fram emot fredagskänslan redan nu.