Veckan som kommer


Godmorgon måndag. Hur mår ni? Känner ni livet i er eller är det segt och trögstartat? Jag hoppas på en mild och välplanerad vecka utan tjafs och krångliga lösningar. Vi får se hur väl det faller ut. Men kylen är full av god och härlig mat, hunden sover och kaffet är varmt. Kan inte be om en bättre start. Sitter i skrivande stund med en skål misosoppa med somanudlar framför mig till frukost och njuter av att Elsa och Johan fortfarande sover, en morgonstund i lugn och ro. Vi tittar lite på veckan som kommer.


Hur känns veckan?

Den känns fin. Förra veckan blev lite stressig med mycket möten och dålig planering, det ledde till att jag knappt lämnade lägenheten måndag-fredag och kände i efterhand att det var absolut inte en bra idé. Denna veckan har jag avsatt tid för roligare saker, middagar med vänner och träning. Tror det kommer landa mjukt.


Vad ska du jobba med?

En hel del administration och mailande, blandat med massvis av illustreringar som skall bli klara. Utöver det vill jag fota mycket och även skriva ihop en del matnyttiga inlägg till er.


Något som känns svårt/tråkigt? Vår hundvakt har fått ändrat schema, så det blir inte lika lätt att lämna av Elsa där framöver. Det känns tråkigt eftersom jag verkligen njöt av mina två fria dagar per vecka då jag kunde jobba bort trista arbetsuppgifter men också handla, träna och promenera lite fritt. Men allt ordnar sig.


Något som känns extra kul? Jag har äntligen tagit tag i ett ordentligt rehabschema för mitt knä och det känns roligt att sätta igång med det. Utöver det så skall jag på en mysig middag med Tove på onsdag och skall på eftermiddagsspa med ett långt yogapass på torsdag på Hagabadet.


Vad ska du göra förutom att jobba, några to dos i veckan? Mitt enda krav på mig själv denna veckan är att röra på mig ordentligt och lägga upp fötterna i soffan minst en timme per dag.


Vad kommer du ha på dig?

Långkjolar, yogabyxor, stickade mjuka tröjor och regnjacka om jag läser väderleksrapporten rätt. Det blir en mjuk vecka och det kommer återspeglas i klädvalen. Bekvämt men lite flärd.


Vad ser du fram emot att laga i veckan? En stor lasagne och en långsam tomatsås är två saker jag planerat.


Lyssna/läsa/titta på?

Lyssna: Oh no, Ross and Carrie - Podcaster

Läsa: Svarthuset - Peter May

Titta: Marianne - Netflix


Vad händer i helgen?

På fredag kväll blir det kanske utprovning av klänningar till Josephines bröllop, annars jobbar Johan sent och jag hamnar troligen i soffan med lite ost och ett bra vin. På lördag hoppas jag på spelkväll med min syster och hennes pojkvän och söndagen vill jag spendera med en lång promenad runt Härlanda Tjärn. Universum, PostNord och vädret får utvisa.