Måndag 31/5God morgon! Äntligen måndag igen. Februari, mars, april och maj har gått och jag vet inte ens hur jag skall sammanfatta. Jag punktar ner det viktigaste och så tar vi en titt på veckan ihop.


  • Jag har efter så många år av att prova allt möjligt fått en medicin för min PMDS som fungerar. Det känns lite som att kravla ut ur en torktumlare som varit igång i flera år, plötsligt finns det lite tystnad och stillhet omkring mig och jag är rätt mörbultad. Nu börjar arbetet med att lära känna mig själv under lite bättre omständigheter och jag ser fram emot det.

  • Jag har i samma veva fått reda på att jag har artros i knäna. Jag har fått sitta ett tag med den här nyheten och vet fortfarande inte riktigt hur det känns. Inte lika illa som jag kunde tro, men inte heller särskilt lätt att smälta. Jag väntar och ser.

  • Jag har kommit in i min nya tjänst till 100% och älskar mitt jobb. Det är en sån glädje att vakna på morgonen, göra mig iordning och sedan sätta mig tillrätta på hemmakontoret. Jag vet inte hur allt kommer fungera post pandemin, men jag njuter av hemmajobbet så länge jag får nåden.

  • Jag skall vaccineras på torsdag. Kan knappt skriva ut det här, för jag är så rädd att det skall hända något mellan nu och då som stoppar det, men med all förhoppning så sitter jag där 11:39 på torsdag med nålen i armen. Jag säger som Sandra Beijer, det känns som att varva spelet att ha gått igenom en pandemi utan att bli smittad.

  • Vi drömmer oss bort på Hemnet och drömmen om ett litet hus känns mindre avlägsen. Fram tills att den blir verklighet så njuter jag av prunkande rabarber och röda vinbär i pallkragar och rabatter på uteplatsen.

  • Jag kommer i skrivande stund hem från Sahlgrenska efter en rutinundersökning och fick konstaterat att all min träning har hjälp kroppen att bygga massor av små blodkärl som gör min kropp starkare, friskare och gladare.


Hur känns veckan?

Som sommar! Inget regn, inga moln så långt väderleksrapporten sträcker sig. Jag ser fram emot att njuta av den lätthet som genomsyrar vardagen när vädret ute skapar rum att röra sig fritt i. Till helgen förbereder jag mig för eventuella biverkningar av vaccinet och har proppat kylen och frysen full med matlådor, glass och bubbelvatten. I värsta fall drar jag täcket över huvudet på fredag och sover tills jag mår bra igen.


Vad ska du göra förutom att jobba?

Träna, baka rabarberpaj, fira Johan som fyller år, olja in utemöbler, fila fötterna, sova ut och se på Limetown på TV4play.Vad skall du äta?

Pasta med pesto och soltorkade tomater, köttfärsgryta med ris, tonfiskröra med bakpotatis, rökt lax och dillstuvad potatis, yoghurt med rabarbersylt och glassbåtar.

Puss.