Måndag 11/1


God morgon. Andra måndagen i januari är här och årets bästa månad är i full gång. Januari är verkligen hela årets måndag. Allt känns nytt och fräscht och julen är bortstökad, lägenheten blir lugn och stillsam utan allt pynt och hela världen känns lite som i dvala. Ingen tid är så lugn som nu, ingen vill mig något, ingen kräver, jag kan bara hasa runt hemma, dona, starta småprojekt och dricka kaffet långsamt.


Januari, februari och mars är mina månader. Nu ägnar jag all tid åt att tänka och känna inåt, söka efter lösningar på problem som dröjer sig kvar, banar väg för ett så gott år som möjligt och tar hand om mig.
Hur känns veckan?

Den allmänna känslan är rätt avslappnad, lite som en mellanvecka av ingenting. Allt är ju lite likadant i pandemin. Men ingenting tråkigt på schemat och vädret skall vara fint, så jag klagar inte. Borde nog planera in lite småsaker som känns extra roliga dock, och pandemivänliga såklart. Kanske en utefika eller vinterbad.


Vad ska du göra förutom att jobba?

Laga mat, läsa böcker, promenera, yoga och andas.


Lyssna/läsa/titta på?

Lyssna: The Black Spot - Podcaster

Läsa: Ett år av vila och avkoppling Ottessa Moshfegh

Titta: Hannibal - Comhem Play


Vad händer i helgen?

På fredag kommer min syster och hennes kille över för att spela ett särskilt spel som de köpt med oss i åtanke. Ser fram emot flera timmar av att lösa gåtor och dricka lite vin. Under lördagen var det egentligen planerat en brunch, men nu får vi först avgöra om det går att coronasäkra. Söndagen hoppas jag skall bestå av en riktigt lång utflykt i naturen för att sedan kura ihop oss i soffan och se en bra film.