Hur vill jag se ut på hösten


Som ni vet vid det här laget så lever jag väldigt säsongsbaserat, både i mat, projekt, inredning, träning, känslor och så även klädstil. Under sommaren så drivs jag ofta av en vilja att vara bekväm, sällan är det tight eller tjocka material. Jag tål lite, om ingen värme och kan även känna mig lite extra skör under sommarmånaderna och dras ofta till kläder som är lätta, romantiska och ja, somriga.


Med hösten kommer lugnet, drivet och ambitionen tillbaka, och jag längtar efter ordning och reda och tydlig struktur. Jag romantiserar gärna hösten och ser den lite som en säsong där jag får klä ut mig. Jag dras till grönt, brunt, tartan-rutigt och helt ärligt så skulle jag nog kunna klä mig i full ridmundering om det inte ansågs lite…. underligt mitt i centrala Göteborg.


Under sommaren har jag rensat ut alla skor och jackor som inte var av god kvalitet och inhandlat lite nyckelplagg som skall få bära garderoben. Jag behövde inte tre halvsnygga beigea kappor, utan en som jag verkligen gillar. Ni förstår grejen.


Här kommer ett urval av vad jag pinnat på min Pinterest under juli och augusti.

Min klädstil kan variera en del under hösten, men det som alltid återkommer, utöver ovan nämna, är stickade tröjor i röda nyanser, långkjolar, rejäla boots och gärna klänning över tjocka strumpbyxor.


Mina fyra grundstilar är


Höstromantik

Långa kjolar och klänningar, gärna blommiga i dova färger tillsammans med stickade tröjor och antingen boots eller klack. Här finns utrymme att frossa i bärnsten och guldiga smycken, samt är inte helt främmande för en liten witchy vibe.


Brittisk landsbygd

Jag älskar att inspireras av den lite överdrivna brittiska landet-stilen. Gröna jackor, rutigt, rejäla boots och långa skogspromenader. Funkar även bra ihop med höstromantiken.


Tjusig men bekväm stadskvinna

Vita skjortor, beigea kostymbyxor och mjuka kashmirtröjor tillsammans med enkla smycken eller pärlor är också underbart på hösten. Plagg i den här stilen är få i min garderob, ofta för att de är av det lite dyrare slaget, men jag letar och funderar på vilka investeringar som skulle kunna göras under hösten. En fin omlottkofta i kashmir är det jag längtar efter allra mest.


Funktion

En stil som aldrig intresserat mig förut, men nu längtar jag plötsligt efter kvalitet och väderanpassat. Jag har redan köpt en del härliga plagg, och hit hör ju även min Bedale, en jacka som kommer följa mig i alla väder i många många år. Längtar efter att ta Elsa på långa promenader i skogen utan att det läcker in i skorna, grilla korv i minusgrader och paddla kanot i Delsjön utan att bry mig om duggregnet som ligger över Göteborg hela vinterhalvåret. Vi får väl se om känslan håller i sig, men nytt är alltid uppfriskande.Nu är det bara att sätta sig ner och invänta kallare temperaturer, i skrivande stund är det snart 17 grader och jag börjar tvivla på om höstvädret någonsin kommer anlända.