En renande ritualDe senaste 50 dagarna har varit extremt påfrestande. I början av september nämnde jag i min Whatsapp-konversation med mina vänner att mina ögon var röda och hade börjat klia och inte många dagar senare så var det tio gånger värre. September har försvunnit i en dimma av ögondroppar och dubbelseende och eftersom en olycka sällan kommer ensam så har jag fått ta emot andra tråkiga besked, glömt tappat och gjort sönder saker jag tycker om och i allmänhet känt att oturen bara runnit över mig. När skall det vända? Är en fråga jag ställt mig själv.


Ögonen är lite bättre, men svar på frågan vad som är fel kommer nog inte ännu på ett tag. Det som är trasigt är trasigt och det som har försvunnit kommer nog inte igen heller för den sakens skull. Vem vet var händelser har sitt ursprung, men inte blir det bättre av att man hela tiden känner sig otursförföljd. Oavsett vem som tar emot energin man sänder ut, medmänniskor eller något annat, så tjänar man helt säkert på att känna sig lite mindre skruttig och tyngd.


Så på fredag när nymånen drar över oss så tänker jag göra en renande ritual för att börja om efter en tung tid och skapa en känsla av nystart och glädje inför kommande veckor. Jag tänker att ni skall få veta lite mer om hur ritualen kommer gå till.
Nymåneritual


Jag öppnar först ett fönster i varje rum och tänder även alla lampor, sedan drar jag fram dammsugare, dammvippa och golvmopp och storstädar hela lägenheten. Jag rör mig från undervåningen och uppåt och medsols i rummen. När jag städat rent så plockar jag fram små skålar av salt, placerar en i varje fönster och tänder även ett vitt stearinljus i varje rum. Tänk på att de skall brinna ut, så se till att de står säkert och väl placerat, speciellt om det är korsdrag.


Jag går ner på undervåningen och tänder en rökelsepinne, den fungerar som ett renande och grundande element. Återställer hemmet till sitt ursprung om man så vill. Jag rör rökelsepinnen i cirkulära rörelser medsols och vandrar runt rum för rum på samma sätt som när jag städade. Jag fyller rummen med röken och föreställer mig att jag städar bort ännu ett lager av skräp och damm, men av en mer… spirituell sort. Var noggrann i hörn och skrymslen, precis som när du dammsuger.


För varje rum jag renar så stänger jag fönstret efter mig och fortsätter uppåt i lägenheten. När jag är klar så är lägenheten tom på energi och alla fönster är stängda. Saltskålarna fungerar som små väktare som gör att ingen ny energi tar sig in under ritualens gång och det vita stearinljuset renar ytterligare.


Jag avslutar genom att även ringla röken kring mig själv, tar en lång dusch och skrubbar mig ren och fräsch, tvättar håret och smörjer in mig med lavendelkräm.
När hemmet är renat så är det dags att fylla det med ny energi!


Jag hoppar i bekväma men lite finare kläder och plockar fram en liten bjällra. Sedan sätter jag på musik och rör mig återigen mellan rummen medan jag pinglar med bjällran och låter musiken spela. På detta sätt fyller jag den nu tomma lägenheten med positiv energi. Jag sätter även på en kastrull med vatten, citrusfrukt, äpple, rosmarinkvistar och kanel, som sprider en underbar doft i hela lägenheten. Enligt seden så räcker det nämligen inte att rena en plats, utan vakuumet som uppstår skall också fyllas med något nytt. Fyller man det inte själv så vet man inte vad som tar plats i tomrummet.


Nu är hemmet fyllt av positiv energi och det enda som återstår är att njuta av kvällen. Jag planerar att äta god mat, umgås med Johan och se en bra film.


Om det kommer att fungera? Vem vet. Men jag kommer i bästa fall bli av med lite negativa energier och kanske min otur på kuppen och i värsta fall blir jag ren och fräsch, får det fint omkring mig och har spenderat en fredagskväll på ett sätt jag älskar. Samt en känsla av nystart är aldrig fel, inte heller en god ostbricka.