En ny typ av måndagsinlägg


God förmiddag och välkommen till den sista måndagen i augusti.

Jag vaknade till en tidig och kall morgon, en lång morgonpromenad med en tjusig soluppgång över Skansen Kronan och en full inkorg. Den har tagit en stund att beta av och därför skriver jag inte till er förrän nu, strax innan lunch.


Något annat jag vaknade till var ett inlägg från Elsa Billgren där hon intervjuade sig själv inför veckan. Jag har funderat lite på mina veckoplaneringsinlägg, dragit mig för att skriva dem och funderat på om upplägget med måndag-söndag verkligen är det bästa. Det fungerar säkert bättre för någon med lite mer varierade dagar, men mina är relativt likartade och därför känns det inte som så väldigt spännande läsmaterial. Eftersom bloggvärlden är bjussig och bloggare gärna delar med sig av varandras skrivsätt så tänker jag att vi testar Elsas sätt att måndagsblogga ett tag, jag tror inte hon har något emot det. Om ni ogillar förändringen så säg till.


Hur känns veckan?

Jättebra, och lite pirrig. Hösten börjar på riktigt imorgon och jag har en del rutiner som skall startas upp och projekt som skall påbörjas. Jag skriver mer om det en annan dag. Den här veckan känns fin men lite pusslig. Hundvakten är upptagen och jag har två heldagskonferenser och Johan jobbar nya tider. Vardagsproblem som troligen inte kommer resultera i några direkta katastrofer, tackar alla högre makter för tider då vardagspussel är det största problemet i livet.


Vad ska du jobba med?

Jag skall vara med på en tvådagars digital konferens, skapa content till mitt ena arbetes sociala medier, rekrytera, få undan en del administration och illustrera bilder till en hemsida. Något som känns svårt/tråkigt? Det känns alltid lite svårt att få ihop veckorna nu innan Elsa har någon egentligen vana av att vara ensam. Jag längtar till det går att stänga dörren om mig till ett möte eller gå och handla, träna eller ta en promenad. Men det ger sig med tiden. I övrigt känns veckan trygg och kul.

Något som känns extra kul?

På lördag skall jag våga mig på att för första gången sedan pandemin utbröt ha ett lite större sällskap över på lunch. Vi blir fem vänner som äntligen skall få ses, hänga i soffan, äta, och skänka bort lite kläder till varandra. Normalt sett har jag massor av små event och bjudningar hemma och det känns så härligt att äntligen våga sig på ett litet kalas. (Vi håller avstånd såklart.) Längtar!

Vad ska du göra förutom att jobba, några to dos i veckan?

Jag behöver ordna upp hemmakontoret, det är lite för rörigt med sladdar och grejer som trängs. Skall fundera ordentligt och hitta smarta lösningar. I övrigt skall jag se till att få till träningen och fortsätta fylla kylen med kakor och fikabröd.


Vad kommer du ha på dig?

Troligen långa lite svalare klänningar, fladdriga byxor med skjorta och en hel del yogabyxor vid datorn när jag jobbar. Tyvärr inte lika mycket höstkläder som jag längtar efter, värmen håller sig fortfarande runt 19-20 grader. Så fort den slinker ner väntar stickade tröjor, långa grövre kjolar och fina kostymbyxor.

Vad ser du fram emot att laga i veckan?

Bland annat gotländsk fläskytterfile med asiatiska smaker och en enorm currygryta med helkokt kyckling. Jag återkommer med meny för hela veckan tror jag.

Lyssna/läsa/titta på?

Lyssna: Fairie från Parcast Network

Läsa: The Green Witch - Your complete guide to the natural magic of herbs

Titta: Fargo


Vad händer i helgen? Ha kalas, dricka gott vin och förhoppningsvis ta en runda runt Härlanda tjärn på söndag tillsammans med Johan och Elsa. Kanske, kanske kan vi få lite höstkyla då? Skulle också vilja plocka fläderbär för att lägga in.